“Igranje pomeni zame VSE. Je moje življenje, strast in tudi beg od realnosti.

Mina Manojlović Vodušek: Ljubezen do igre in gledaliških odrov je mlado igralko iz Srbije pred nekaj leti pripeljala tudi v Slovenijo #IzPrveRoke #Intervju #VprašaliSmo

Mina Manojlović Vodušek je študirala na Akademiji umetnosti v Beogradu, kjer sta jo poučevali znana igralka Ceca Bojković in režiserka Milica Kralj.

Diplomirala je leta 2010 in od takrat se je mlada, simpatična igralka preizkusila v različnih delih in vlogah. Ustvarjalna in igralska pot jo je pripeljala tudi v Slovenijo.

Njena največja želja je, da bi uprizorila vlogo Ane Karenine. Pravi, da je to lik skozi katerega bi lahko izrazila vse kar ji leži na duši.

V prihodnosti si želi imeti tudi svoje gledališče.

 

Kaj te v tvojem poklicu najbolj motivira?

Ljubezen do igranja. Že kot 6-letna deklica sem se odločila, da želim postati igralka in to me je ves ta čas motiviralo. In še vedno me, čeprav še nikoli ni bilo težje najti delo na tem področju. Ampak igranje pomeni zame vse – je moje življenje, strast in tudi beg od realnosti. Je to v čemer uživam in se najbolje počutim.

 

Kakšna je razlika pri iskanju vlog sedaj ali 10 let nazaj?

Pred desetimi leti sem končala študij igralstva in mislila, da je enostavno uspeti v tem poslu, da so priložnosti povsod in da vsi samo mene “čakajo” (smeh) . Občutek sem imela, da je cel svet moj. Vendar ni bilo ravno tako. Danes je drugače, ker sem postala zrelejša, točno vem, kaj hočem in kaj se od mene pričakuje na avdiciji glede na vlogo.

Danes je drugače, ker sem postala zrelejša, točno vem, kaj hočem in kaj se od mene pričakuje na avdiciji glede na vlogo.

 

Tvoj materni jezik je srbščina. Kako se znajdeš z vlogami pri nas?

V Sloveniji živim 6 let, delam tudi v Srbiji in Bosni. Učenje slovenščine mi ne predstavlja problema, izziv je morda le v naglasu zaradi katerega ne bi mogla igrati “prave Slovenke”, ki se je tu rodila in živela. Se pa najdejo vloge, ki opisujejo osebe priseljene v Slovenijo in naj bi govorile enega od jezikov na Balkanu in v teh sem tudi sama že igrala.

Kako pa prideš do vlog v Beogradu in Sarajevu?

V Beogradu me mnogi producenti in casting agencije že poznajo, zato dobivam vabila za vloge in pozive na avdicije. V Bosni sem igrala v gledališču v predstavi Ane Frank, snemala sem tudi serije in tako vzpostavila nova poznanstva ter se vključila v društvo filmskih igralcev. In ta proces mreženja se počasi dogaja tudi tukaj, v Sloveniji.

 

Si se tudi v tujini lahko udeležila online avdicije – tako kot pri nas ali si morala iti prav na lokacijo kjer je avdicija potekala?

Tak sistem online avdicij kot ga imate na Avdicija.com, v tej regiji in tujini na splošno ne obstaja. Menim, da je to sicer dober sistem, ker je vse enostavnejše, hitrejše in online.

Ni pa to običajen način dela v Srbiji in Bosni, vendar vedo, da živim v Sloveniji in da ne morem biti vedno fizično prisotna na raznih castih, zato naredim svoj videoposnetek (self-tape) in jim ga pošljem.

 

Kako je bilo na snemanju nadaljevanke v Sloveniji?

Snemala sem nadaljevanko Najini mostovi, bila je odlična izkušnja in cela snemalna ekipa. Sem pa opazila razlike s snemanji v Srbiji in moram reči, da je tu zelo visok nivo resnosti. Zame mogoče malo “preresen” (smeh), snemanje poteka do potankosti tako kot je bilo časovno začrtano ali predvideno, kar me je malo začudilo ampak tudi pozitivno presenetilo.

 

Kakšni projekti te čakajo v prihodnosti?

Tekom tega leta me čaka snemanje dveh nadaljevank in filmov, imam tudi novo gledališko predstavo v Beogradu. Uprizoritev monodrame Ana Frank pa bo v Ljubljani februarja oziroma marca.

 

 

Vas zanimajo kakšne so snemalne priložnosti za vas?

Na Avdicija.com, casting agenciji z 20-letno tradicijo in izkušnjami, najdete ažuren pregled različnih vlog v filmih, nadaljevankah ali reklamah. Najdite svojo vlogo TUKAJ

© 2022 Avdicija.com ❤ Za vse, ki si želite igrati v filmu, nadaljevanki ali reklami