“Rad imam nove izzive, poti in priložnosti”

Poleg redne službe in drugih obveznosti, rad snema v prostem času #IzPrveRoke #Intervju #VprašaliSmo

Stane Berlec je čisto po naključju sprejel izziv, da bi nastopal v oglasih in snemalni svet ga je hitro tako navdušil, da si zadnji dve leti nabira znanje na raznih delavnicah in celoletni dramski šoli v Ljubljani. Zanima ga predvsem filmska in gledališka igra, za katero meni, da je bolj zahtevna kot je pričakoval, saj zahteva resen pristop, znanje in srečo.

Vendar Stanetu, ki sicer dela na področju financ, mu je to le v izziv in nekaj kar zelo rad počne v svojem prostem času. Tudi snemalnih ambicij in projektov mu ne zmanjka, veseli se vsega kar še prihaja.

Kdaj in zakaj si šel v snemalne vode?

Bilo je bolj naključje. V družbi znancev in prijateljev smo govorili na to temo in bili so mnenja, da bi bil lahko primeren za snemanja. Nato sem pa še sam “ugotovil”, da sem že igral v preteklosti in sicer kot študent. Pravzaprav sem takrat z gledališko skupino 2 leti potoval po vsej Sloveniji in sedaj sem, toliko let kasneje, to na nek način ponovno obudil.

Zakaj si za snemalne priložnosti izbral Avdicija.com?

Menil sem, da je Avdicija.com sinonim za castinge in avdicije v Sloveniji, tedaj nisem niti vedel da kaj drugega še obstaja. Kasneje sem spoznal, da niste edini na trgu, ampak zame je Avdicija.com ostala prva agencija in med vsemi najbolj profesionalna.

Bi nam zaupal kako anekdoto ali prigodo s snemanja?

Morda bi omenil zanimivo izjavo igralcev, ki so bili po posnetem kadru kar pozitivno presenečeni, da tudi amaterji lahko tako dobro nastopamo. Vendar se zavedam, da če nekaj dobro odigraš je eno, vživeti se v karakter kot najboljši igralci, pa nekaj povsem drugega…

Na setu z igralko Lučko Počkaj, arhiv Stane Berlec
Na setu z igralko Lučko Počkaj, arhiv Stane Berlec
 
 

Si že delil kader s kakšnimi bolj znanimi imeni igralskega sveta?

Sem in sicer s Tejo Glažar, na kar sem zelo ponosen. Med drugim tudi z Alešem Valičem in Marinko Štern. Slednja je prejela tudi Borštnikov prstan za igralske dosežke.

Kakšne projekte si že snemal in na katero vlogo si najbolj ponosen?

Snemal sem različne stvari, nekaj reklam in drugih projektov, vendar sem se najbolj našel v slovenskih serijah tako za RTV kot POP tv. V nadaljevanki Reka ljubezni sem igral družinskega zdravnika. Najbolj ponosen pa sem trenutno na vlogo v nadaljevanki Najini mostovi kjer igram odvetnika, saj mi je vloga zelo zanimiva, igram s super igralci, prav tako je ekipa odlična.

Kaj bi svetoval nekomu, ki si želi snemati, pa ima morda kake zadržke ali strah pred kamero?

Svetoval bi mu, da je potrebno v življenju sprejeti nove izzive, tudi kadar je pot negotova, saj edino tako rasteš kot človek.

Kaj bi želel sporočiti našim bralcem?

Če vas zanima snemanje, predlagam, da se obrnete na Avdicija.com, ker imajo profesionalen pristop, podpirajo razvoj posameznika z vedno novimi snemalnimi priložnostmi in delavnicami. Je pa od vsake osebe odvisno kako zelo si to želi, koliko v to vlaga in se izobražuje ter da sama redno spremlja dogajanje in avdicije. In četudi ti je snemanje lahko hobi, tako kot meni, je potrebno k temu pristopiti z veliko mero resnosti, kot bi bil v službi 🙂

Kakšne knjige rad vzameš v roke?

Rad imam kriminalke, vendar pa zaradi trenutnega pestrega življenjskega sloga berem knjigo od Aljoša Bagole, Kako izgoreti … in vzeti življenje v svoje roke. Priporočam.

Kaj je tvoje vodilo v življenju?

To, da je potrebno skrbeti za svojo rast, s tem da si dovoliš spoznavati nove stvari v življenju ter se stalno učiti. In da ne »zaspiš« na nobenem področju ampak delaš korake naprej in tako dosegaš nove zmage oziroma cilje.

Kakšne so tvoje snemalne želje za letošnje leto?

Trenutno mi je najbolj pomembno, da dokončam zahtevne prizore, ki jih snemam za novo serijo. V prihodnosti bi si želel novih in raznolikih vlog, tudi v kakšnem filmu.

 

 
 

Vas zanimajo kakšne so snemalne priložnosti za vas?

Na Avdicija.com, casting agenciji z 20-letno tradicijo in izkušnjami, najdete ažuren pregled različnih vlog v filmih, nadaljevankah ali reklamah. Najdite svojo vlogo TUKAJ

© 2022 Avdicija.com ❤ Za vse, ki si želite igrati v filmu, nadaljevanki ali reklami